Vi är Sveriges riskkapitalfond

10–50

miljoner SEK som första investeringsbelopp

5

miljarder SEK i förvaltning

19

investerare

50+

portföljbolag

18

börsnoteringar

Sådd och A-rundor

Vi investerar i bolag i ett tidigt skede, genom sådd och A-rundor, och ibland ännu tidigare än så. Storleken på en första investering ligger på 10-50 miljoner SEK som i många fall följs av ytterligare investeringar under resans gång. Mindre investeringar kan ske i mycket tidigt skede för exceptionella tekniker och team.

En långsiktig partner

Vår fond har en evergreen-struktur vilket gör att vi kan bry oss mindre om kortsiktig avkastning och kan istället fokusera på att skapa långsiktigt värde.

Vårt fokus

Deep tech – banbrytande teknologi

Vi investerar i banbrytande teknologi som löser samhällsproblem. Vi är särskilt intresserade av avancerade material, industri 4.0, energi, avancerade beräkningsmetoder & AI och syntetisk biologi.

Life science – livsvetenskaper

Vi investerar i kommersialiseringen av produkter och tjänster som är grundade i vetenskap och tillgodoser ett medicinskt behov. Vi har särskild expertis inom bioteknik, medicinteknik och hälsoteknik.

 

Transformative tech – innovativa affärsmodeller

Vi investerar i innovativ teknologi och affärsmodeller som bygger framtidens industri. Vårt fokus ligger främst på B2B-sektorn, men vi investerar inom många olika branscher och industrivertikaler.

Vi letar efter

Unika, skalbara innovationer som har en positiv inverkan på samhället.

img-sizer img-sizer img-sizer

Passionerade grundare med förmåga att förverkliga sina idéer.

img-sizer img-sizer img-sizer

Idéer med potential att förändra en hel industri – eller ge upphov till en ny.

img-sizer img-sizer img-sizer

Låter det som du? Kontakta teamet ↗

Industrifonden grundades 1979 av den svenska regeringen som en oberoende stiftelse som en innovations- och tillväxtmotor för svensk industri. I över fyra decennier har vi stöttat högteknologiska satsningar inom deep tech, life science och transformativ tech.

 

Idag är vi en oberoende riskkapitalfond och förvaltar vårt arv genom att samarbeta med innovatörer och entreprenörer för att ta nordiska banbrytande innovationer till världen. Vi investerar i bolag i ett tidigt skede, genom sådd och A-rundor, och ibland ännu tidigare än så. Storleken på en första investering ligger på 10-50 miljoner SEK som i många fall följs av ytterligare investeringar under resans gång.

Vi investerar främst i svenska innovationer men inom Life Science och Deep Tech investerar vi även i hela Norden. Vår fond har en evergreen-struktur vilket gör att vi kan bry oss mindre om kortsiktig avkastning och kan istället fokusera på att skapa långsiktigt värde.

Vi är en erfaren långsiktig partner och vet att banbrytande innovationer tar tid att utveckla.

Årsredovisning 2021-22

Ladda ner PDF ↗